dissabte, 19 de desembre de 2009

Històries de porHistòries de por.
Autora: Angela Sommer-Bodenburg.
Il·lustradora: Helga Spiess.
Traducció a càrrec de Francesc Martí.

El pobre Florià s'avorreix com una ostra des que fa uns dies una malaltia l'obliga a estar-se al llit. Per això els seus amics s'han confabulat per contar-li les històries que més li agraden: unes històries terrorífiques que et posaran els cabells de punta.Aquestes històries en classifiquen en "Si vols passar por" i "Si vols passar més por". Es tracta de deu contes breus: “Harry”, “El xiquet de la gavardina”, “La xiqueta de la bola màgica”, “Adéu”, “Wolfgang”, “La senyora A”, “Bàrbara”, “¡Escac, oncle Herbert!”, “Sírius” i “I van desaparéixer carena enllà”.

Esperem que aquest llibre us enganxe des de la primera pàgina. Gaudiu d'unes bones festes en companyia d'aquesta lectura.

I quan tornem... ens examinarem per comprovar que hem llegit el llibre i l'hem entés. En aquest sentit, cal recomanar-vos les propostes didàctiques de l'editorial Bromera elaborades per Conxa Rovira. Podeu fer algunes de les preguntes que es proposen a partir de la pàgina 9 per treballar la lectura . Tot seguit, teniu l'enllaç amb el document. 
http://www.bromera.com/pub/PropDidac/18049.pdf

22 comentaris:

 1. Anònim4:43

  a mi me esta agradant molt aquest llibre

  1a vallivana soria molina

  ResponElimina
 2. Me n'alegre molt. La tria d'un llibre de lectura sempre resulta dificíl, ja que cada alumne té uns interessos i gustos personals. Bones festes!

  ResponElimina
 3. Anònim9:35

  JO CREÏA QUE ANAVA A DONAR MOLTA POR PERO EM QUEDEN 3 CAPITULS Y NO DONA TANTA POR.
  NEREA 1ER A

  ResponElimina
 4. Anònim6:09

  era una miqueta rollo
  fernando 1A

  ResponElimina
 5. Anònim7:36

  jo l'acabe de començar i la meua mestra ma dit que faixga eld resum per separat de "barbara"i "harry " algu pot ajudar-me??

  ResponElimina
 6. Anònim7:37

  per favor rapid!!!

  ResponElimina
 7. Anònim12:33

  pot poner el libro enter gratis

  ResponElimina
 8. Anònim12:29

  a mi no ma donat gens de por..

  ResponElimina
 9. Anònim13:21

  buenas! necesito una pregunta de cada capitulo para la asignatura de valeciano, me gusto mucho el libro y me lo lei enseguida pero no lo recuerdo bien, necesito una pregunta y la respuesta de cada pregunta gracias!

  ResponElimina
 10. Me pareix un llibre massa infantil para alumnes de segon de E.S.O

  El meu fill i molts companys que lo han llegit, diuen que no dona porr y es algo aburrit.

  En la cantitat de llibres que nian,perque este??

  ResponElimina
 11. AH!! mi hijo hace 2º de ESO....

  ResponElimina
 12. Anònim10:43

  La veritat es ke no dona tanta por

  ResponElimina
  Respostes
  1. Anònim10:44

   va callat un ratet 1er b

   Elimina
 13. Anònim10:49

  1er d:Angela m'a agradat molt i tambe m'a donat molta por

  ResponElimina
 14. Anònim5:05

  tinc q fer un resum algu em pot ajudar perfavor???

  ResponElimina
 15. Anònim12:41

  HOLA Soc una xiqueta de guadassuar vaig ies guadassuar me he llegit el llibre i no madonat res de por pero si que estaba molt xulo ara tinc que fer un resum i no se que dir en el ressum algu em pot ajudar perfavor??

  ResponElimina
  Respostes
  1. Anònim6:51

   resum:El pobre Floriá s´aborreix una barbaritat desde que es va fer un ferida a la cama.Ell te que estar aborrint-se en la seua casa sol, mentre que els seus pares estan treballant.Ell no sap com divertirse asi que cuand va a arribar la seua mare li va dir que li contara un historia de por, asi que la seua mare li va contar una historia que li havia ocorregut fa molt anys sobre una xiqueta que s´anomenaba Bárbara.Al xiquet li va a agradar l´historia asi que cuand va a arribar el seu pare per a dinar el xiquet li va dir al seu pare sili contaba una altra historia, asi que el pare li va a contar una historia sobre un xiquet que s´anomenaba Harry,cuand el seu pare va a acabar de contarli l´historia el xiquet li va dir que li contase un altra historia pero el seu pare li va dir que el millor es que s´adormira per que la ferida es tendria que curar. Altres dies van a anar a visitarli la seua iaia i tambe li va contar un altra historia de por . Asi era la manera de que s´entretubiese a medida que la gent passava per la seua casa a visitarli ells li contaben histories de por has ta que al final amb totes les histories de por que li havien contat ell va fer les seues propies i aisi es comb va pasar Floriá la seua época d´enfermix.

   Elimina
 16. Anònim9:49

  vull el resum per fer un treball

  ResponElimina
 17. Anònim6:46

  jo ja me lo he llegit esta molt be pero no dona molt de por

  ResponElimina
 18. Anònim6:48

  em agradaria veure una pagina on se puguera llegir

  ResponElimina
 19. Anònim1:58

  adios

  ResponElimina
 20. Cara culo PERRAAAAAAAAAA

  ResponElimina